.

board-chalk-chalkboard-415068

Varför och hur långt tillbaka i historien bör vi se? Vad har Gotland med Tyskland att göra med i dag. Historien upprepar sig och konsekvenser från andra världskriget spökar fortfarande.

Jag skall berätta säger Elin, om hur det började. Det är Fredag och på kajen i Norvik inte så långt ifrån där Kryssningsfartygen ligger förtöjda. Där sitter ett par fastbundna, med en Ipad som hänger runt sina halsar. De har inte tejpats över munnen utan istället blivit varnade att en bomb smäller direkt vid första ljud. De båda såg givetvis skräckslagna ut och det skulle ta en stund av övertalning innan de började prata. Mannen var mer som om han var paralyserad och hade svårt med att andas.
Den här Kvinnan från Berlin och mannen från Kina som nu sitter på kajen i Nynäshamn och deras båt är inte kvar.
De är ett par som har varit ett par i nästan ett år och denna kryssningen var en het spännande resa som skulle se om de skulle vilja köpa hus ihop i Berlin.
Båten de är passagerare på är nu på väg till Helsingfors med ett kort stopp i Visby.
När Kalle Ekbladh som är förman på plats hittar paret då startat Ipaden och det spelas upp i extremt hög volym AC DC låt Highway to hell i några sekunder.
Han diggar låten en riktig klassiker det jag har hur många goa minnen som helst till den låten och jag såg dom i Göteborg sist.
Ja ja säger Elin nu är väl det minnet utbytt och förstört?..
Därefter är det en kvinnas röst som talar engelska i en bred skotsk accent kanske från Glasgow. ” Hi there my name is whatever or it could be Pat, anyway i am told to tell you that a cruise Line is now under siege of us.. you need to guess who. The whole crew with guests are held prisoners of them not me.
They are not yet aware of it and the why will come to you when it is to late.
Mannen från Kina och den tyska kvinnan är på en kärleks-kryssning vad har de för koppling till det här, och hur skall det spelas ut vad är det för krav.

 

 

Annonser