Djupdykning i ordens former och färger, att skapa en historia kräver mer än meningar. Det händer att jag ibland börjar leva ut med att bara skriva ord och meningar som kan se ut som någon meningslös filosofi, och jag är nog inte den enda som har lekt på det viset. Det kan vara ett sätt att mjuka upp fingrar och ordflödet. Ungefär som sångare värmer upp. Jag brukar måla oplanerat utan plan på en vit duk bara för att inte tappa greppet, eller glömma att jag många gånger har kunnat leverera. Jag har flera gånger i mitt liv tagit mig ann saker som jag inte haft en aning om, vad händer då?.. göra om och göra rätt flera gånger, tröttna, banna sig själv bli utmattad, stressad ungefär som jag är nu.

Jag kan inte ge upp, jag måste bara lära mig att inte ta det på så stort allvar varje gång.

Igår är en del av mitt lagrade minne. Hur morgondagen blir beror på vad jag lär mig idag . Jag dyker ner en bit utanför min bekvämlighet zon.

cropped-img_1998.jpg

Denna här har min mamma målat, hon är en fantastiskt duktig konstnär. Jag valde denna bild för att jag känner igen mig. Nu är det för att utmana mig att skapa formen i hur meningarna ska byggas och ge den målande bild jag har inom mig. Det är åsikter, känslor med en fantasi om att visa hur galen och vacker världen vi lever i. Det är ur mitt perspektiv efter mitt lagrade minne från igår.

img_2110 ”Min stora inspiration genom livet”

Det är också ett hopkok av händelser sammansatta i ett pussel av miljöer och personer som jag mött, nu gör jag om allt till en fiktion med min man och hans livs bilder i den här romanen. På något självklart sätt så målar vi om vår historia.

Fantasin är ett verktyg att ge verkligheten en annan möjlighet där bara fantasin sätter gränser.  För mig är det just nu min terapi i min stress och utmattnings syndrom. Det som inte fungerade kan inte upprepas. Mitt nya väg till mig själv är att gå utanför min zon.

Här känns det lite bättre nu är det att hålla focus. Det kan bli en natt med skapande.

Ha en bra en/ Christina

Annonser