Tankarna går djupt hos mig när jag formar mina meningar, och det dyker upp tankar när jag hör och läser om hur allt är mer sammanflätat med varandra än vi tror, vi har antagligen glömt eller inte tagit del av vad som har fört oss hit. I vårt manus har jag sammankopplat hur grymheterna från nazis till Stasi. Ett beteende tar inte slut bara för att de byter namn eller land. Gamla vanor hänger kvar. Vikingarna har påverkat och blivit influerade de också. När vi hör Sicilien då kommer maffia upp som första synonym, men nyligen blev jag påmind om att en viking som hette Roger och hans bror Robert som befann sig i Normandie tog sig ner till Palermo och skapade mycket goda relationer. Roger blev kung där och är en välkänd skapare av en av de första moderna kartor över Europa. Asatron hade ju också ett krav om man ville till Valhalla så skulle man dö i krig, låter som om det fanns en importerad idé från jihadister, eller hur? Som tur är så har vi i historien inte stannat i detta sätt att leva. Det som fanns förr glorifieras gärna. För till vardags så är det oftast de goda minnen som vi hänger oss kvar vid. hur annars orkar vi att gå vidare?

Eric Idle

Life of Brian är alltid en aktuell film, den tar upp religion och politik. Varje gång jag ser den så ser jag att ingenting är nytt.

Det här är något som inspirerar mig vad vi har gjort förr och misslyckas och gör om det igen, sedan går misstagen i arv. Det värsta är väl om vi skall försöka att återuppleva det vi var med om för första gången, det är väl att det var en ny upplevelse som gjorde den speciell? Snart går och längtar efter tomten, och då blir det precis som när vi längtar efter semestern och alla förväntningar vi har. Vi vet att det är så och kan inte låta bli att försöka att återskapa den där gången som vi minns. Det är svårt, det tycker jag att det är även om jag medvetet går in i fällan varje gång. Nu har vi antagligen val igen, för de folkvalda kan inte samarbeta. Då är ju frågan vid nästa val, hur ska jag tänka? har ingen aning, ska jag pröva samma misslyckade val igen?

img_2235

Ja tyvärr så ligger det en del sanning i det roliga här. Bloglovin

Vi gör så gott vi kan varje dag eller hur?  Hoppas att du har lite funderingar som du vill dela med dig av. Skulle bli så glad om du skriver ner lite tankar här och följ med i skapandet av en kriminalroman.

 

 

 

Annonser