Vi är på god väg att knyta ihop ”the plot”. Just nu så tror jag att jag vet vem som ska vara huvudkaraktären i romanen, och det är Jackie Everett som leder ett sk, undercover agenter. De har många egenskaper som ger dom unika möjligheter att ställa allt åt rätt håll. Det är änsålänge två mord, och en jordbävningsliknande explosion utanför Gotska Sandön. Det har haft förödande effekter på allt som ligger omkring. Det är gamers och hackers som har blivit inlurade in en djävulsk fälla. Flera olika händelser är kedjereaktioner som är regiserade av en mycket avancerad organiserad brottslighet.

Vi lägger upp möjliga och ibland självklara teorier som är baserade på hur vi är vana att skapa slutsatser, men det är inte så enkelt den här gången.  Jag lever mig in i de olika rollerna som de personligeterna har för att få fram en intressant dialog. Det kollas, redigeras, flyttas om. Vi lägger till och tar bort. Vissa personer får vi möta flera gånger i historien, andra är en liten del i en passerande konversation.

10377755_730153677049479_1624643345_o

Det är flera incidenter som sker i Nynäshamn som har en stor betydelse med vad som kommer att göra en stor skillnad i South Shields i England.  Östersjön och alla inblandade länder med varandra skall vi försöka få visa hur en droppe i havet kan skapa vågor ända till Kina. Jag tycker att det är fantastiskt hur mycket bra information det finns på nätet av författare som har goda råd att ge. De hittar jag mest på Bloglovin

Vi har med personer som alla har en anknytning till Nynäshamn, och som livet kan vara så rör vi på oss. Här har vi använt platser som vi har varit på i våra liv och smält ihop det med intryck av läget idag och igår med en tänkbar framtid. Det är här fantasin får flöda. Det är just det som är fiktion. Baserat på livet i vår vinkel och omformad.

England och Gotland har vi båda en speciell knyting till med familj och släkt på plats där.

 

 

 

 

Annonser