Fiktion, diktning, fiktionsprosa; fantasi, saga, påhitt

Det finns många olika vägar att gå om du vill berätta något ut ditt liv, eller kanske vill du framföra din åsikt. Du har samtidigt inte lust att blotta ditt liv och att för vissa kan det vara för smärtsamt, berodende på vad som behöver komma ut. Att skriva av sig är för mig en mycket fungerande terapi. Nu är det fortfarande ett problem jag har med att alltid stressa upp mig inför och i projekt jag gör. Pulsen och mitt blodtryck även i vilotillstånd är inte ok, men jobbar.. nä vilar på det. Jag har skrivit om det förut att mitt målande som har varit en central del av hela mitt liv – är just nu prestationsångest platsen.

Eftersom att jag inte målar just nu, så kunde lag rensa och städa ur min lilla , lilla sk. ateljé igår. I andra fall hade jag fastnat vid dukarna och börjat måla på två samtidigt. Jag har inga bokstavskombinationer det har blivit fastställt.

burnout-close-up-composition-626165Det är stimulerande på många nivåer.Att skriva en fiktion tycker jag är det mest befriande sättet att skriva, just för att jag kan konstuera det som är verklighetsbaserat och blanda ihop det med fantasi och åsikter.

Det är för att markera vad jag tycker. Jag läser gärna bloggar från de med kunskap och tips och en av dem är writing writers digest

Det är svårt att acceptera att skapande som är det bästa som finns och kan ge så oändligt mycket tillbaka är orsaken till utmattning. Det är extra jobbigt om jag lägger ribban för högt varje gång. Det är inte ovanligt hos konstnärer av alla slag. Hur kan man träna på att vara sitt bästa sig själv? Hur kan vi inte bli influerade av det vi har omkring oss? Jag tycker inte det finns något negativt i det, utan vi har olika reaktioner på vad vi hör och ser. Hur vi tolkar den världen vi finns i är därför olika och alltid intressant att höra, för att ge oss perpektiv och vinklar.

När det gäller vår kriminalroman, så är vi kanske i början på slutet och jag kan säga att romanen är uppbyggd i tre sektioner med sina kapitel i. Om man tänker väldigt djupt och långsökt så är det en mini triologi som konstigt nog, och för mig helt ovetande mycket lik-  Ringen av Wagner inte i alls på samma nivå det är inte det jag vill säga. Vad jag menar är om man skulle bryta ner dramat med gudar och valkyrior och Rehnguldet. Ragnarök är också en del. Det är kanske som CG Jung hans beskrivning av arketyper, etc.. beach-bridge-clouds-1248739Ok! Vad vill jag säga då? Att det slutar med valkyrior och att berättelser om det onda och det goda. Ljuset vinner över mörkret är den historia vi berättar, ser och hör om och om igen. Det kan kännas ganska meningslöst om man lägger upp bilden såhär, men vi är nyfikna och vill läsa om olika livsöden och intressanta lösningar på probelm osv.

Haven runt Sverige är med  och stora delar i manuset skriver vi om olika kryssingsfartyg. Vi har båda erfarenheter därifrån och då har det blivit naturligt att det blir en viktig scen i själva ploten. Göran som är min man och medförfattare är den som får till mer karaktärer och det kommer nya i lagom takt, som vi knyter in processen. Huvudpersonerna är med på hela resan och nu är det 5 stycken, för att det inte ska blir för rörigt.  Men Jackie Everett heter personen som är helt påhittad även om hon nu i min värld finns på riktigt. Hon har en hel del på sina fötter och har en tuff bakgrund. Klicka på namnet och du kommer direkt till ett utdrag av vårt manus.

Vi är glada att du är här med oss på vår resa till en färdig bok och blir såklart glada om du vill följa oss och dela med dig.

Ha en bra fortsättning på dagen

www.bloglovin.com/blogs/m-j-wright-3126854/unblocking-muse-a-few-writing-tricks-for-6643382485

Annonser