Det är mycket skrivande varje dag, både i blogg och manus. Övning ger färdighet oavsett vad vi vill lära oss. Det flyter på trots att jag ständigt har en påträngande tinnitus hela tiden. Volymen varierar dock från att vara ett pipande ljud till vuvuselor och det kommer utan varning.

Det kan göra ont och det är svårt att fokusera. Jag har märkt att skriva ett manus och blogga har gjort att det är oftare mer hanterbart. I manuset och händelseförloppet reser vi från Nynäshamn till Gotland-Gotska Sandön och just där är navet av själva brottet som leder oss vidare till Tyskland, Ryssland och en period i South Shields.

Jag och Göran har egna inre bilder av de platserna som vi nu vill beskriva så intressant och målande det går. Det är viktigt fånga dig och mig själv såklart, och nu är det så djupt i mitt sinne att det är det jag lever i nu. Det är rätt häftigt!

10346219_853814521350060_3619375958781257056_n Colemans fish n Chips Ocean Road South Shields

Göran på Colemans i South Shields/ England

Platsen är en favorit för och platsen har en lång historia etablerades 1920 men de började redan 1905 Colemans fish and Ships history

image_564501278839159

Vi fick en tidning om deras historia när var där sist, och just tidningspapper som man åt fish and chips ur förr, men det ärmycket ovanligt nuförtiden.

Hur som helst mina sena kvällar och nätter är tiden då lugnet infinner sig. Det är då det är tyst och jag har inga måsten. det skönaste är att det inte ringer inte så högt i öronen. Då är det som magi med hur jag vill föra historien vidare, och ibland undrar jag själv var allt kommer ifrån. Det är egentligen inte så konstigt för ju mer skapande desto mer kreativitet. Vi säger också att det är lika bra att smida medans järnet är varmt.

Den tanken ska jag försöka låta bli att tänka, för det är då det inte är ”jag” istället måste. Det är att släppa kraven och förväntningarna och låta texten flöda, och det gör den.

En av anledningarna till att vi skapade en blogg är att vi vill dela med oss i vad vi gör och förhoppningsvis får tankar och tips från dig som är med oss. Vi vill självklart få en bra grund med läsare till vårt kommande underverk, ja vi jobbar på det. Att de blir bra och helst mer än så är för mig det enda alternativet. Jag tycker om temat i manuset och det är nutid med mycket som berör oss just nu. Det bästa med fiktion är att det inte är fakta vilket i sig är svårt att definera. Det är intryck, känslor, mycket humor och tvister och vändningar som jag själv inte läst om. Det finns avsnitt i manuset vilket Göran är bäst på och det är de som är mycket mer råa och skrämmande beteenden. Han har en klar talang i att beskriva det ofattbara.

Hoppas att du får en dag som du önskat dig. Mer läsning imorgon

bokeh-eyeglasses-eyewear-1331386

Innehållet finns vår föreställning med hjälp av fantasi och använder det för att måla fram en text som vi vill läsa.  Hur gör vi för att hålla kvar intresset.

Inre bilder av Nynäshamn

Vi gräver där vi står, jag tror att inlevelsen blir mer genuin då. Våra inre bilder kan bli mer målande och intressant. Den här bilden är en av stadens Logotyper

Annonser