Granskning, genomgång och snygga till meningarna. Tabort och lägga till. Fördjupa konverationer. Beskriva karaktärer- knyta ihop och få till en spännande bladvändare kriminalroman som vi underpågående process ska ge en titel.

black-and-white-book-business-267669

Kriminalroman i Nynäshamn är var det är men inte vad den ska heta. Göran har en hel del att fylla i med, när det handlar om karaktärer och han har förslag om att tvista till en del moment i handlingen. I själva redigerandet är det också att gå igenom handlingsförloppet. Hur hänger alla delar ihop? Det är riktigt kul att varje dag försöka leta ord utanför sin egen box. Då är det speciellt viktigt hur vi framställer de olika personerna, och en viktig del för att få rätt känsla är just hur de snackar, eller talar och pratar. Att beskriva kroppsspråk då kan det vara:

Han gick raskt fram som om han hade en planka i ryggen, inte nog med det han suckade och hostade högt. Att han var irriterad kunde ingen gå miste på. När jag ser honom närma mig då kliar han sig, samtidigt som han ser på mig med en hysterisk  blick. När han sätter sig ner då är det som om han ville ha sönder bänken. Han vänder sig emot mig och jag börjar blir en aning nervös -Hej! säger han, och jag svarar, hur är det med dig egentligen? – Med mig, jo det är lungt, det är en härlig dag att chilla ut på. Inte alla dagar som jag kan glida mjukt över gatan och sätte mig här, jo så det är toppen, hur har du det?”

blur-blurred-book-46274

Ja, det kan vara ett sätt att beskriva en personlighet, och att det inte alltid är det vi kan förvänta oss. Överraskningar är kul!

Hur lång tid det kommer att ta? Jag erkänner att jag är lite ivrig, men det måste få ta den tid som behövs. Men jag är av den sorten som gärna vill komma fram till det målet jag har satt framför mig. Det här trivs jag mycket bra med, och önskar att lära mig mer, vilket är ett pågående måste i ett liv som ska levas. Veckorna springer iväg och det är svårt att inse att snart är det jul, och jag tog mig tid att leta fram juldekorationerna. Jag tar lite i taget. Adventsstjärnan i fönstret inför första advent, tillsammans med de fyra adventsljusen och det första den 2 December.

Det är mysigt och stämmningshöjande den första advent för att det är nytt.  Vi borde nog alla lugna ner oss med julklappar och endast ge barn något bra och genomtänkt. Men att återvinna använda plagg och sådant, det skämtade vi om. Vi föreslog att vi väljer ett plagg som man inte använt på länge, slå in det och få det i julklapp! Woops återvunnet. Nä, ingen kul tanke alls.

img_2173

Något som jag alltid gillar att få är det som personen har skapat själv, för det fina där är att skapandet i sig är en gåva i att tankarna har gått till mig, och det är det finaste jag vet.

Empati, eftertanke och att ge tid är svårt nuförtiden. I detta meningslösa jagande är något som påverkar mig mycket och ofta kan dra mig ner.

Om det vi gör inte har något mål eller mening, utan bara för görandets skull. Jobbig tanke, så jag skall inte tänka på det.

Nu tänker jag på nästa steg till det bättre. Vad har du för tankar om vad som helst?

 

Annonser