”Livets mening vissa dagar är att lära sig nya tankar”.

Pinterest är en av mina favorit appar, där finns det bilder i överflöd och underbilderna hittar jag med kloka ord ibland mycket nyttigt vetande att ta till mig.  Nästa helg är det första advent, och jag har letat fram lådorna, men har inte ro att ta tag i det mer än så. Nästa vecka är tid för det, och jag tillhör dom som vill att det ska vara jul när det är det. Om allt späs ut till något vi har året runt, då försvinner hela magin med julen. Förväntningarna och det pirrande med att äta en bit av skinkan dagen innan. Doften av glögg och pepparkakor första advent. Vi gör alla som vi bäst tycker men jag väljer ha juletid när den är. För tids nog orkar vi inte mer. Jag tycker att årets julklapp skall vara något som man har skapat själv. Nog om jul! Jag ska dela med mig av inspiration och tips från andra skrivare.

image

 

Jag har läst ganska många artiklar om hur de går tillväga med sina manus och vad som är viktigt att tänka på. Ett som jag läste nyss är att det kan vara bra att hålla sig borta någon dag från att skriva.

Det är bra för att få distans och tid ger nya intryck och uppfattningen om vad som har skrivits kommer i ett nytt ljus. Just nu är det en dokumentär om Björn Ranelid, och han är sig själv helt klart, men när han säger att han är den enda med ordet och ordet kommer från döden, ingen har skrivit ordet så som han.

Vad han har rätt i är att han är den första och enda som är han, och så gärna vill berätta det så vi som är de svarta fåren , lägger oss platt när vi inser i dödens öga vad vi just har varit med om.

Ojoj.. Jag är den enda som är jag precis som du, och min personlighet älskar sympati och empati, för mig är det att ha inlevelse i hur mina närmaste mår. Om Ranelid är ensam om ordet. Vad ska jag vara ensam om då? Att vara jag det fattar vi alla. Hmm den var knepig.  Vad jag använder då är målande meningar presenterade i olika typsnitt, och ibland skriver jag med pennor. För att få perspektiv är att lyssna på personer man inte alltid har sympati för. Lördagen blir en lugn dag.  Ny tankar och perspektiv, och att rannsaka lite i manuset. Min puls säger att jag ska sakta ner nu lite grann, trots att jag sitter ner, konstigt det där.

img_2192Ja, om vi vill leva länge bör vi fylla hjärncellerna med nya kunskaper och insikter. För när du har fått för dig att du vet allt du behöver veta, ja det är då tiden saktar ner och till slut stelnar lederna. Tiden som kommer är att vi också glömmer allt vi trodde oss veta allt om. Vi kan inte återvända till förr och det är först efteråt som du kan njuta av det nuet du hade igår.

Jag lär mig aldrig att vara fullt medveten om nuet, men att skapa är en viss träning. Samtidigt är det viktigt oavsett om jag skriver eller målar, så måste jag backa några steg tillbaka för att hitta mina andra ögon. Mitt misstag är att jag mycket ofta förstör och överanalyserar och gör att det ser över jobbat ut. Hopp tillbaka till ruta ett.

Livets mening vissa dagar är att lära sig nya tankar”. 

Tack för att du är med oss, visa gärna att du är här , skriv en hälsning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonser