Nu går vi till ännu ett avslut och en ny början och fortsättning på det vi håller på med. Det gör vi om och om igen, och varje nytt år lovar vi oss själva att försöka att leva lite bättre och vi sätter upp mål, och det är alltid hopp om bättring med oss själva. Det är också tid att förlåta oss själva, och det är just det som är svårast tycker jag. Är glaset alltid halvfullt? – Ja, det är det.

alcohol-anniversary-background-255483

Alla uppnådda mål är bara delmål i en illusion om att nästa ger mig bättre tillfredställelse än det jag alldeles nyss önskade mig mest av allt. Nyårsafton är för de flesta dagen då vi summerar och ser tillbaka på året som försvann alldeles för snabbt.

Vad fyllde jag året med? Mitt år handlade om återhämtning och att hitta nya tankebanor och en av dom är att skriva ett bokmanus, som fortfarande är en stor del i min vardag.  Hur ser världen omkring oss ut, det känns för mig att det har blivit mer våldsamt och mer egoistiskt, men ändå den starka kraften i #Metoo som är något som kommer att hjälpa oss att våga säga ifrån, och det är verkligen på tiden, då kvinnor har blivit inlärda att vi måste gilla läget när män beter sig som grisar, och de män som har hjärtat och hjärnan på rätt ställe också fått lida över små mäns storhetsvansinne. Nu när vi har tagit plats med Me to så ärt det inte en trend som kommer att ta slut och män kan återgå till sina vidriga inställningar, och vi hör i media varje dag hur farligt det är att vara kvinna i hel världen. Det är den här inställningen som vi alla måste jobba på och att alla mödrar lär sina söner och döttrar hur vi kan leva tillsammans på ett bättre och mer respektfullt vis.

Släpp det som du inte kan påverka

Mitt nya mantra

Vi kan använda den här magiska afton till att önska oss och de omkring oss ett större förnuft och starkare medkänsla, vilket vi repeterar ofta men det går långsamt framåt. Vi skriver en bok och det är ju främst vad den här bloggen handlar om, och hur går det undrar du? Ja, med lite uppehåll under julens stök och besök av familj så har jag försökt hålla mig fokuserad på det, och att försöka hålla mig lugn. Jag erkänner att jag fortfarande blir lätt uppstressad och är ganska svår att ha att göra med. Jag är samtidigt mycket medveten om det när det händer.

blur-book-close-up-159697

 

Kriminalromanen har fått ett innehåll som berör hur kvinnor blir utsatta i vardagen. Jag har blivit mycket inspirerad av Katarina Wennstam och hur hon så väl beskriver hur det ser ut och hur fel det är. Hon är från Göteborg som jag är uppvuxen i och bor i Södermalm som jag är född i. Ha ha.. vilket sammanträffande. Sommarpratarna i P1, och Katarinas prat var det som inspirerade mig mest och det var en av orsakerna till att jag började skriva.

Det var och är en ögonöppnare av en annan sort för mig. Det kommer ur hur starkt jag känner för det ämnet. Boken innehåller också mycket av det politiska läget runt Östersjön, där är Jackie Everett huvudpersonen i en internationell konflikt utan en enda person som talar sanning. I mitt skrivande så är det min uppfattning av nutiden och hur jag ser kopplingar till dåtidens korkade beslut och inställningar. Med glädje kan jag också se framsteg i vår tid. Men samtidigt är det bakåtstävare, som inte förstår att plast kväver och att gift dödar och lägger en åsikt i fakta och gör politik av det, för mig är det helt ofattbart, och att den som blir våldtagen också blir skuldbelagd i år 2018. Det kan vara passanade att önska jordens individer inser att göra gott för andra biter dig i svansen med mer gott. Ja, motsatsen förstår du redan.

achievement-break-business-688668

Nu ska jag leta affrimationer och mantran som jag ska inpränta i min ryggrad och ge de oskrivna bladen värdefullt innehåll, både i skapandet av bokmanus, tavlor och tankar.

IMG_2259

Hoppas att den här dagen blir precis som du önskar Gott slut på 2018!

 

 

 

 

Annonser