Hej! Jag har inte skrivit här på länge, och ju längre tid som går då är det svårare att komma tillbaka. Bokmanuset är i princip klart och det som väntar är att fortsätta att korrigera. Efter en lång tid med utmattningseffekt i mitt liv, då har jag fokuserat mitt liv på att göra om och göra det bättre. Det handlar inte om att bli som förut utan att hitta en väg som passar mig bättre.

Då stannar jag upp och reflekterar och accepterar. Det som får mig att må bra visste jag redan men har förträngt. Det är träning, dans, skaldjur och mat utan laktos, gluten, bönor, kål, lök och äpplen och päron. Jag har haft perioder där jag har lyssnat på det. Som en blixt ur en klar himmel så blir jag så otroligt medveten, rensar ut som inte passar mig i en tanke om att vända livet genom att göra det som smakar bäst för mig och röra mig som gör mig glad, musik och moves.

annorlunda-apelsin-arstid-997725

Effekten kommer direkt och livet kommer tillbaka. Det här gör mig så oerhört motiverad. Nu har jag hittat tillbaka till det som är jag. Vad jag dock måste träna på är att inte vara så ivrig och intensiv så att det som får mig att må bra gör mig utmattad igen.  Hur kroppen formas och hur mycket bättre jag andas och blodtrycket blir bättre, det är något som kommer på köpet när hälsan är målet.

Citrusfrukter och skaldjur är det som passar mig bäst, och det är så enkelt när det är det jag gillar mest. Medelhavet har massor av citrus och skaldjur, rosa färgad fisk är också bra. Det går att hämta tillbaka sig själv, vi vet att vår kropp är magisk till att återhämta och laga sig själv. Ut med skräpet och fyll på med det som är gott!! hur kan det vara tråkigt?.nä ingen aning.” Ur Jord är vi kommen” och denna jorden behandlar vi som om vi vore mer värda än jorden vi går på, och den som allt vi behöver. Plast det kväver!! är det någon som inte känner till det?

atervinning-avfall-behallare-802221

För mig är det ofattbart att det finns de som inte tror på att all den här plast skadar oss alla, och att vi måste åter leva utan plast. Plasten slog igenom i slutet av 50- talet och blev trendigt på 60-talet. På den tiden användes radioaktiva tillsatser i antirynk krämer också. Det tog även då en tid innan de fattade att det är livsfarligt. Det har ju nu gått så långt med vårt beteende i att strunta allt och inbilla oss att vi inte behöver lyssna, många säger åhå det är så tröttsamt att höra hela tiden.. Ja, men fortsätt så för snart blir det lyxigt att kunna andas fritt och att få dricka rent vatten. Greta är en påminnelse i elftetimmen för oss. Jag läste en artikel i GP nu imorse av den briljanta Alice som skriver i Göteborgs Postens Ledarsida. Alice som är en mästare på att uttrycka sig tydligt och rakt med en stark personlighet. https://www.gp.se/ledare/inte-thunberg-som-är-det-riktiga-problemet-1.14115382 Här är ett litet utdrag ur hennes text som du kan läsa i sin helhet om du klickar på länken:

I längden tjänar ingen eller inget, varken migranterna eller klimatet, på att komplexa frågor reduceras till ett ställningstagande för eller emot. Att sätta en pin i kavajslaget är enkelt gjort, men frågan man alltid ska ställa sig, förslagsvis innan man gör det, är vad som förändras i grunden av att man gör det?
Det finns en dogmatik i dagens samhällsdebatt som blundar för det konsekvensetiska perspektivet, det vill säga vad handlingar resulterar i och inte enbart vad de symboliserar. På få andra områden har denna brist på konsekvensanalys resulterat i så stora problem som på migrationsområdet. 

bakgrundsbild-samsung-gras-gryning-1300510

När jag sitter här då vill jag att tiden ska stå stilla och jag är i nuet och har lämnat egot.

Hennes poäng tycker jag är just hur vi står vid sidan om och kollar, tycker och klipper och klistrar. Fotograferar olyckor och vi har hur mycket åsikter som helst. En del kan tro att det var inte så farligt med det vi gör med oss själva och planeten vi bor på förr i tiden, hur kan det vara det nu?? Jag, undrar hur är det möjligt att ens tänka på det viset?  Folk har alltid sagt att det var bättre förr i alla tider.

Vi sparar oftast våra goda minnen, och det är väl tur det. Hur som helst så kan jag inte återuppleva det där ögonblicket som var så oväntat överraskande. Det är ju just det oväntade som ger oss de där goda minnen som vi vill återuppleva, nej det kan vi inte. Om jag tränar på att leva i nuet, utan att ifrågasätta mina tankar. Det har jag lärt mig från mindfullness.  Att vi ska ta hand om oss själva det hör vi så ofta så att det kan vara jobbigt och stressigt, ja det kan ge vem som helst dåligt samvete.

affisch-anlaggning-fargrik-164287.jpg

Vad gör vi då? stänger av och kör på vår motorväg.. snabbare och håller vårt liv fast i vår trygga rutin. Längtar till semester, ledigt och hoppas och önskar att få uppleva den där tiden som vi minns. Vi kan behöva lära oss att hoppa av och återhämta oss, och det är det jag lär mig att göra för att förstå vad som är rätt för mig. Nu har det börjat att hända saker ! äntligen, äntligen. Jag trodde inte att det var möjligt för inte så länge sedan.

bar-citron-citronbalsam-122444.jpg

Det på bilden är något jag gärna halsar för hälsan! Det här är saker jag går omkring och tänker på ganska ofta, när jag ger mig tid för det.

En bra dag får du nu!

 

 

Annonser